New Shoes!


Vi blev så kära i dom här skorna så vi kunde inte låta bli att köpa dom båda två!
150 spänn blev de väl att ja betala för mitt par, ett riktigt kap må jag säga eftersom dom är en exakt kopia av ett par skor från nilson för 1100:) Förutom de äkta skinnet då, å lite lurv inuti.

Sen gick vi ut å dansade på cafe opera i våra nya skor. Trevligt, trevligt, kan ha blivit en eller två shots för mycket bara men de var ju ändå juledag 2:)


Nu råkade de ju bli slutet av helgen först i inlägget men jaja. Julafton var väldigt lugn, vi gick typ å la oss 22! Men då hade vi ju åkt buss hela natten, jobbigt, å tagit en lååång prommis. Så julmaten å slöandet i soffan efteråt var vi väl värda.
Juldan hade vi spelkväll med agnetas släkt. Roligast var ju syskonen Nicolsson. Evelina hade problem med vad hon hette i förnamn å Marcus beskrev Moln med "Grönt utanpå å rött å jävligt vattningt inuti".

Fortsättning följer, nu är de Malins å Linneas specialpasta som gäller!

Tjoho!

Från å med måndag ska jag vara minst två veckor på en å samma barnehage:D Små barn:) I love it! Så nu ska jag njuuta av mitt lilla lov:) Jag vill gå på bio, Malin! Å gå i frognerparken när de är ljust, å på Karl Johan när de inte är så kallt, å helst äta en chokladmunk på julmarknaden också om den är kvar. Jag hade velat ta en joggingtur också, men inte med så här snorig näsa.

Lonelyy

Sjuk. Ensam. Tråkigt. Tur att Malin bara jobbar till tre dom här dagarna iaf. Det hade inte varit fel om man kunnat svischa hem sig till mamma nu. En liten sväng bara, träffa familj å vänner. Har föröskt att inte sakna så mycket men en mammakram skulle inte sitta fel nu! Nää slutdeppat, nu ska jag hoppa in i duschen å skölja bort orkeslösheten. Kanske ut på stan å leta plattång, eller en dammsugare. Det skulle behövas. Jag önskar att min post kunde komma nån gång! Så jag kan gå till skattekontoret å fixa skattekortet å sen ett bankkonto, viktiga saker om man vill ha lön. Fast då måste man ju jobba först också, verkar inte som de vart nå jobb mellandagarna. Inte så mycket barn på dagis nu väl. Hoppas på massa jobberbjudanden den 4 januari istället då!

21 december

Sådär, nu har jag varit på Oslo barnvaktsförmedling. Trodde de var en intervju men hon skrev in mig som vikarie där på en gång. Dom hade tydligen mycket uppdrag å många längre också. Sen var det väldigt vanligt att deras vikarier blev fast anställda efter ett tag. Tror man får mer lön om man tar deras uppdrag också för de är dagisen som betalar lönen. Men då är man inte heller anställd av förmedlingen så då har man ju typ ingen arbetsgivare, eller de blir ju olika från dag till dag beroende på vilket dagis man jobbar på. En annan bra grej var att dom förmedlade barnvakter också. Så då kan man få jobba extra som barnvakt kvällar å helger, perfekt!


Min dag

Var planerad:
Sova hela natten. Vakna 9. Intervju 11. Flytta väskorna till lägenheten. Shoppa ett halvt hem på ikea. Storhandla. Göra i ordning lägenheten. Fredagsmyyys.

Blev:
Hade fortfarande inte somnat 5.00. Vaknade av att Adecco ringde kl 8. Jag fick fara iväg å jobba på en förskola:) Så där rasade ju planerna men pengar är bra! Så då blev det ikea på kvällen istället. 23.10 kom vi därifrån! Nu är jag trött! Får bli inflytt och storhandling imorgon istället.

Jag fick iaf ett mejl om attt vi kunde flytta intervjun till måndag å att dom kanske hade en månads vikariat till mig. Men adecco hade ju kanske två...hmm

Sova nu!

Oslo dag 8.

Hemkommen från intervjun på Adecco, å ja är heelt ensam här i lägenheten. Konstig känsla må jag säga. Väntar med spänning på att malin ska komma hem från sin intervju!
Min intervju kändes bra iaf:) Först trodde jag att jag gjort bort mig när de kom frågor jag inte var beredd på. Men jag fick då skriva under tystnadsplikt å allt möjligt. Å fick med mig massa saker hem. Timlistor, personalhandbok, almanacka å handsprit! Hon tyckte de va bra att jag hade erfarenhet av både små och stora barn, speciellt de minsta, å skulle försöka få in mig på ett vikariat på en eller två månader med start i januari på en ny barnehage tror jag. Dock var timlönen lägre än jag väntat mig. Men! Det är alltid en början:)

Ikväll ska vi till lägenheten å träffa Ane, skriva på kontrakt, betala hyra å få nycklar, inflytt imorgon!
Har en till intervju imorgon, nån barnvaktsförmedling som man också kan få vikariat på barnehager genom.

Sen är de helg å inflyttningsfest:D

Jag kan inte sova!

Ligger å tänker på lägenheten, hihi. Så oerhört skönt att få packa upp och göra sig hemmastad. Hänga upp kläderna! Fast de verkade inte vara nån klädstång i garderoben, äsch, hatar högar med kläder på hyllor. Då hittar man ingenting. Här finns de lite bilder på den.
http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=20193965
Måste fixa en säng bara, funderar på å köpa billigaste våningssängen från ikea. Då blir det mer golvyta över, känns nog inte lika trångt då.

Jag blev förresten antagen til distanskursen jag ville läsa:)

Pics!


Älvsbyn innan avfärd. Ingen aning varför jag redan står som att det är jättetungt. Jag skulle bara veta..vad jag hade att vänta. Eller lika bra var väl de, att jag inte visste. Okej nu låter det som jag höll på dö av tunga väskor. Å nu vart de en jättelång bildtext också.

Camilla och Malin framför slottet.

Slottet

Jag är nöjd i mina stövlar framför ett av flera höga hus som fick Malin att utbrista "Wow! Kolla, kolla!"

Vardagskväll på sporveisgata 2.

Festfin Karro och Jenny.

Trångt på trikken.

Utsikt över frognerparken.

Bättre bildkvalla nästa gång kanske:)

:)

På fredag flyttar vi in i vårat nya hem! Ganska liten men central å fräsch:)
Malin har varit på intervju idag och jag har en imorgon:)
Funderar på att åka till Papi några dagar under jul så behöver vi inte vara lonely på julafton iaf:)

Nu ska jag skriva en svinbra ansökan till ett jobb som lät kul, ta hand barn medans deras föräldrar tränar på Sats. Tycker de verkar kul å jobba på ett gym, men kanske inte som instruktör. Så de där hade ju varit perfekt!

Sen ska vi ta en prommis å checka in vårat hem, köpa choklad å fira med robinson.

Möjligt att de kommer bilder sen.

Jaaa

Oslo är en mysig stad, jag gillar att dom har uteserveringarna igång i december. Med infravärme å filtar. Mysig julmarknad vid hamnen. Monki finns! Men känns som man liksom inte är i de hela utan tittar på, måste ha jobb först innan man vill njuta av allt de där. Lite jobbig tid när man precis kommit hit å är utan både jobb å hem. Vi tittade på en fin lägenhet igår som vi ska få svar på idag, kom igen kom igen! Sen hoppas vi på en lyckosam dag i jobbväg imorgon. Zamani borde ju höra av sig, han gjorde aldrig de i fredags. Inte för att jag vill ha de jobbet tror jag, men kul å veta. Spännande, malin kanske blir lagerarbetare ändå trots att han tyckte de va ett guttejobb. Blaablaaaaaa

Will Smith är i stan!


Yo, Will! Fresh coffee for a Fresh Prince?

"Malin sitter i soffan, viftar med armarna å sjunger"

Jag hade tänk skriva ett update-inlägg nu. Men malin sitter å sjunger Lady gaga för fulla muggar. Svårt å koncentrera sig, tar det sen, med lite bilder också!

Ha deee

Intervju idag.

Jag har sökt ett jobb som lagerarbetare och fick en intervju, men som säljare. Konstigt.
Han vill att jag tar med cv. Jag har ingen papperskopia. Jag skickade ett mejl å sa att jag bifogar den där istället. Jag glömde bifoga filen.
Min skjortklänning är skrynklig.
Nu fick jag ett mejl av M.Zamani. Han kan inte öppna mitt cv. Det går bra de här:)

Malins skjorta är också skrynklig. Fast hon har iaf ett cv med sig. (Vi har visst sökt samma jobb och fått samma svar.)

3 dagar kvar..

Idolmys hos hanna igår med hanna å magnus. Hejdåå Hannaaaaaa! Önskar att jag vore liite piggare nu än vad jag är för jag måste verkligen packa å göra massa annat. Nää no är jag nog pigg, skärp dig nu. Nu ska det packas som bara den, ut å få lite frisk luft, gärna söka nåt jobb men nä de orkar jag inte idag. Hitta kläder till imorgon, hitta tagget till imorgon. Lagom tagg. Och! Julmys med the family. Dopp i grytan/Blöta? till lunch, tacos till middag! Nodo på måndag! Bra då vet ni.

RSS 2.0